Quineron, ook bekend als quinoa of Peruaanse rijst, is de zogenaamde Pseudosbogs, dat wil zeggen een plant die zetmeelhoudende zaden produceert, maar dat eigenlijk niet is. Het komt uit Zuid-Amerika, waar het al eeuwenlang gewaardeerd wordt om zijn voedingswaarde. Het wordt de "heilige van de Inca's" genoemd. Het bevat ook saponinen, waardoor het antiallergische, ontstekingsremmende, schimmelwerende, antivirale en immunostimulerende effecten kan vertonen. Het graan heeft antioxidante eigenschappen dankzij de extreem grote hoeveelheid flavonoïden. Quinoa bevat geen gluten en is gemakkelijk verteerbaar. % Inclusief verzadigde vetzuren 0,7 g - 3% koolhydraten 57 - 22% inclusief suikers 0 g - 0% eiwit 14 g - 28% zout 0,01 g < 1% * RWS - referentievoedingswaarde <strong> gebruik </strong> Quinoa-granen moeten voor het koken in water worden afgespoeld. Kook gedurende ongeveer 15 minuten op laag vuur. We weten dat quinoa klaar is als de kenmerkende "staarten" verschijnen die uit de quinoa-granen komen tijdens het koken.
Koriander (Coriandrum sativum): Koriander Hele zaadjes BIO van VehGro. Koriander staat in Nederland ook bekend als Ketoembar. Het is een populair kruid in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken. De smaak van verse koriander is omstreden. Waarschijnlijk bepalen uw genen of u tot de korianderliefhebbers of -haters behoort. Korianderbladeren worden echter door bijna iedereen gehaat, terwijl de smaak van korianderzaadjes geliefd is! En dat is maar goed ook, want koriander zit vol vitamines en mineralen! Bewaar op een droge en donkere plaats en vermijd directe zonneschijn.
Halffabrikaat voor brood met chia-, zonnebloem- en pompoenpitten. Voor energieke bakproducten, rijk aan vezels, mineralen en Omega-3.
Formaat: 10 kg
Dosering: 50%
De BIO Glutenvrije Quinoameel is een uiterst gezonde en voedzame culinaire alternatieve. Het wordt verkregen door het malen van de zaden van quinoa, een glutenvrije graansoort afkomstig uit de Andes. Gecertificeerd biologisch en glutenvrij, is quinoameel perfect voor mensen die een glutenvrij dieet volgen of voedselintoleranties hebben. Quinoa zelf is een buitengewoon voedsel dat rijk is aan complete eiwitten, die alle essentiële aminozuren leveren die nodig zijn voor spiergezondheid en algemeen welzijn. Bovendien is het een waardevolle bron van voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en een langdurig verzadigingsgevoel ondersteunen. De BIO Glutenvrije Quinoameel bevat ook een scala aan belangrijke vitamines en mineralen, waaronder B-vitamines, ijzer, magnesium en zink. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de goede werking van het lichaam en spelen een sleutelrol in tal van fysiologische functies.
Het moringapoeder is 100% biologisch.
Rijk aan voedingsstoffen: Het moringapoeder zit boordevol essentiële vitamines en mineralen, waaronder de vitamines A, C en E, die bekend staan om hun antioxidatieve en huidversterkende eigenschappen.
Antioxidatieve eigenschappen: Het moringapoeder is een bron van antioxidanten, zoals quercetine en chlorogeenzuur, die helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen, vroegtijdige veroudering en omgevingsstress.
Ontstekingsremmend: Het bevat ontstekingsremmende verbindingen zoals isothiocyanaten en quercetine die kunnen helpen bij het verminderen van roodheid, zwelling en irritatie, waardoor het geschikt is voor het kalmeren van gevoelige huid.
Hydraterend: Het moringapoeder staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen, die helpen vocht vast te houden en droogheid van de huid en het haar te voorkomen.
Aanvullende voordelen: reiniging en ontgifting, vetcontrole, collageenversterking, anti-acne, natuurlijke kleurstof.
Verpakking: flexibel: 25KG of 200 KG
Houdbaarheid: 24 maanden
Een eenjarige plant van lange dagen, koudbestendig, veeleisend op het gebied van vocht en bodemvruchtbaarheid. Raapzaadolie bevat de volgende vetzuren: palmitinezuur, stearinezuur, oliezuur, linolzuur, linoleenzuur, eicosaan, erucazuur.
Als duurzame alternatieven voor synthetische materialen biedt Eco Kunst een diverse selectie van kwaliteitsjute tassen in verschillende maten en kleuren voor producten en winterbescherming. We bieden ook jute stoffen in verschillende kleuren en maten aan.
Te koop: gele gierst voor diervoederdoeleinden
Levering vindt plaats in Big Bags, elk van 1 ton, alleen volledige vrachtladingen van 23 ton.
Parameters:
Verontreinigingen: tot 2%
Vochtigheid: tot 13%
Levering op DDP- of DAP-voorwaarden.
De exacte prijs inclusief levering wordt individueel vastgesteld, afhankelijk van de locatie van de klant.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen.
Wij werken samen met de toonaangevende bedrijven in Tunesië op het gebied van couscous, tarwebloem, pasta, olijven, olijfolie, tonijn/sardines (in blik), harissa, geplette tomaten, tomatenpuree, pizzasauzen, dadels, koolzuurhoudende dranken, specerijen en nog veel meer...
Minimum bestelling 20" gemengde container.
De prijzen zijn tot de dichtstbijzijnde haven (Helsingborg, Göteborg of Stockholm).
Natuurlijk nemen wij alle logistieke en douanekosten voor onze rekening.
Wij zijn een van de toonaangevende handelaren in granen en oliehoudende zaden en verbinden producenten en gebruikers van granen en oliehoudende zaden over de hele wereld. Wij opereren op een geïntegreerde wereldwijde basis om granen en oliehoudende zaden te sourcen, op te slaan, te verhandelen, te verwerken en te distribueren, waaronder tarwe, maïs, oliehoudende zaden, gerst en sorghum, evenals plantaardige oliën en maaltijden. Wij hebben een brede wereldwijde aanwezigheid in graanontginning, verzending en verwerking, bieden een scala aan diensten voor boeren en oplossingen voor risicobeheer, en hebben aanzienlijke expertise in het omgaan met identiteitsbehouden en gedifferentieerde producten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Herkunft van hennep: De hennepzaad (sativa) komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is inmiddels verspreid over Europa, China en de rest van de wereld. Hennep kan in bijna elk ecosysteem ter wereld worden verbouwd, waardoor het mogelijk is om hennep wereldwijd te telen. Samen met bamboe is hennep een van de snelst groeiende planten op aarde. Het was ook een van de eerste planten waarvan verwerkbare vezels werden gesponnen. Selectieproces voor hennepzaad: Direct na de oogst worden de hennepzaadjes geselecteerd en gereinigd om ongewenste delen te verwijderen. Na dit proces worden de zaden in luchtgedroogde drogers gedroogd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er hele hennepzaadjes overblijven die verpakt kunnen worden. Gezondheidsvoordelen van hennepzaad: Hennepzaad kan rauw worden gegeten en bevat dan de noodzakelijke eigenschappen voor een gezonde voeding. Hennepzaad bevat omega-3- en omega-6-vetzuren.
"Biologisch gebroken Lijnzaad
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant. Om deze reden wordt lijnzaad ook wel vlaszaad genoemd. Het wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. Lijnzaad heeft een nootachtige smaak en zit vol met voedingsstoffen waaronder veel vezels (27,3 g / 100g).
Heel of gebroken lijnzaad?
Lijnzaad is te verkrijgen als hele zaden en als gebroken zaden. De hele lijnzaad zaden worden niet goed verteerd door het lichaam. Daarom wordt aangeraden om gebroken lijnzaad te gebruiken zodat alle stoffen uit lijnzaad ook daadwerkelijk opgenomen worden.
Gebroken lijnzaad is heerlijk door bijvoorbeeld smoothies, yoghurts, salades of door baksels."
Zwarte komijn (Nigella sativa L.) wordt ook wel zwarte komijn, zwarte sesam of zwarte komijn genoemd. Het is een eenjarige plant met blauwe of witte bloemen. De kleine zwarte zaadjes van zwarte komijn bevatten een schat aan natuurlijke ingrediënten die helpen bij de verzorging van het lichaam. Dit is niet alleen een gezonde toevoeging, maar ook een smakelijke aanvulling op gerechten. Ze kunnen als specerij voor veel gerechten worden gebruikt, bijvoorbeeld als topping voor salades en taarten, en zwarte komijnolie kan aan verschillende gerechten worden toegevoegd of direct worden geconsumeerd. In de zaden van zwarte komijn vinden we stoffen zoals: thymoquinon, een verbinding met sterke anti-allergische, antioxidante, ontstekingsremmende, antibacteriële en schimmelbestrijdende eigenschappen. De plant is rijk aan gezonde vetzuren, vitamine E en bètacaroteen, evenals B-vitamines, biotine, voor een gezonde huid en haar, en voor een goede werking van het zenuwstelsel en talrijke mineralen: calcium,
De donkere BIO lijnzaadjes zijn rijk aan voedingsstoffen en daarom staan ze bekend als de zaden van de gezondheid. In de keuken kunnen lijnzaadjes op verschillende manieren worden gebruikt. Aangezien het smaakloze zaden zijn, zijn ze ideaal om aan andere gerechten toe te voegen, zoals om salades te verrijken of als basis ingrediënt voor vegetarische burgers of kroketten. Ze zijn ook uitstekend om toe te voegen aan zoete of hartige deegwaren, of om muesli of witte yoghurt een extra smaak te geven. Veel mensen weten niet dat lijnzaadjes eieren kunnen vervangen; het enige wat je hoeft te doen is een eetlepel gemalen lijnzaad te mengen met drie eetlepels water. Het verkregen mengsel kan een ei vervangen in koekjes of taarten. Lijnzaadjes kunnen in de keuken zowel heel als gemalen worden gebruikt om de opname van de voedingsstoffen te vergemakkelijken. Gemalen of fijngemalen zullen ze gemakkelijker door ons lichaam worden opgenomen. Ze zijn ook van nature glutenvrij.
Biologische havermout is een voedsel dat niet erg bekend en gebruikt is in Italië, terwijl het in de Engelssprekende landen een van de belangrijkste ingrediënten van het ontbijt is. Biologische havermout wordt verkocht in granen om smakelijke veganistische of vegetarische recepten te bereiden. Havermout wordt vaak rauw in vlokken gebruikt om het ontbijt met melk of yoghurt smakelijker te maken, terwijl de graanvariant uitstekend is voor het bereiden van soepen of bouillons. Dit graan is ook een concentratie van voedingsstoffen die nuttig zijn voor het welzijn van het lichaam, zoals vezels, B-vitamines en verschillende mineralen (ijzer, calcium, kalium, fosfor, magnesium, koper). Biologische havermout moet voor het koken onder stromend water worden afgespoeld om eventuele onzuiverheden te verwijderen en moet vervolgens minstens 12 uur worden geweekt. Daarna kan het worden gekookt of gebruikt als ingrediënt voor salades en bijgerechten, maar vooral voor het bereiden van koekjes, brood, hartige taarten en zoetigheden.
Het Moringapoeder is biologisch geproduceerd.
Enkele van de belangrijkste kenmerken van moringapoeder voor gebruik in cosmetica:
Rijk aan Voedingsstoffen: Moringapoeder zit boordevol essentiële vitamines en mineralen, waaronder vitamines A, C en E, die bekend staan om hun huidversterkende en antioxidante eigenschappen.
Antioxidante Eigenschappen: Moringapoeder is een krachtige bron van antioxidanten, zoals quercetine en chlorogeenzuur, die helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen, vroegtijdige veroudering en omgevingsstress.
Ontstekingsremmend: Het bevat ontstekingsremmende verbindingen zoals isothiocyanaten en quercetine die kunnen helpen roodheid, zwelling en irritatie te verminderen, waardoor het geschikt is voor het kalmeren van gevoelige huid.
Hydraterend: Moringapoeder staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen, die helpen vocht vast te houden en droogheid van de huid en het haar te voorkomen.
Extra voordelen: reinigend en ontgiftend, oliecontrole, collageenboost, anti-acne, natuurlijke kleurstof
Verpakking: 200 KG
Houdbaarheid: 24 maanden
De voorgestelde Amaranto is biologisch gecertificeerd: een atypisch graan dat ook wel "vals graan" wordt genoemd, omdat deze zaden technisch gezien geen echte granen zijn, maar de zaden die in de bloem van de amaranto-plant zitten. Het bestaat uit kleine, ronde korrels en heeft een licht beige-crème kleur. Tegenwoordig is het vooral populair bij mensen met coeliakie vanwege het feit dat het van nature glutenvrij is, maar ook bij degenen die zich aan vegetarische en veganistische diëten houden, omdat het een belangrijke bron van plantaardige eiwitten biedt. Het bestaat voornamelijk uit vezels en bevat mineralen zoals calcium, ijzer, fosfor en magnesium, evenals vitamine C, vitamine A en B-vitamines, en heeft een hoog eiwitgehalte. In Midden-Amerika heeft dit voedsel een oude traditie en wordt het vooral gebruikt voor de bereiding van zoetigheden en snacks, of om, net als maïs, amaranto-popcorn te maken of om te puffen.
Biologische zonnebloempitten zijn de gedroogde vruchten van de plant, een product dat in talrijke recepten in de keuken kan worden gebruikt, zowel eenvoudige als complexe. Zonnebloempitten zijn uitstekend om puur te knabbelen als een snelle en energieke snack, vrij van ongezonde vetten en authentiek. Zonnebloempitten kunnen verschillende kleuren hebben; de witte variëteit heeft een intense aroma en een volle, krachtige smaak. Aan de zonnebloempitten is geen zout, toevoegingen of conserveermiddelen toegevoegd om de smaak en de organoleptische eigenschappen van deze heerlijke gedroogde vrucht te behouden. De zaden zijn rijk aan voedingsstoffen die nuttig zijn voor het welzijn van het lichaam, zoals B-vitamines, linolzuur, mineralen, ijzer, kobalt, mangaan, zink, koper en foliumzuur. Biologische zonnebloempitten worden veel gebruikt om deeg voor brood, koekjes en pizza te verrijken en kunnen aan salades worden toegevoegd of geroosterd met een snufje zout.